Царевична пържола за Коледни пости

Сити кулинар
01.12.2020 | 16:36 ч.

​​ПРОДУКТИ:

  • 1 малка глава лук, ситно нарязан 
  • 75 г брашно 
  • 1/8 чаена лъжичка лют червен пипер 
  • 1 щипка сол и черен пипер
  • 300 г отцедена, консервирана сладка царевица
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици мляко или вода
  • 2 супени лъжици олио за готвене

ПРОДУКТИ:

  1. Поставяте лука в голяма купа за смесване. Добавяте брашното, лютия червен пипер, солта и черения пипер,  и разбъркайте добре.
  2. Добавете сладката царевица в купата и разбъркайте отново.
  3. Прибавете яйцата и добавете млякото или водата, след което разбъркайте добре, за да образувате грубо тесто.
  4. Загрейте олиото в голям тиган на умерен огън.
  5. Сипвате с лъжица в сгорещеното олио от сместа. Пържите  3-4 минути от всяка страна и сервирате..

Коментирай

Още от Сити кулинар

Всички от Сити кулинар  
 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

- Скъпи! Помниш ли какво се случи преди 32 години!

- Разбира се! Дойде демокрацията!

-Тъпак! Тoгaвa ce оженихме!

- Бeдaтa нe идвa сама!

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.