Учениците също няма да се върнат на училище до 13 май

Общество
01.04.2020 | 18:44 ч.

Дистанционното обучение на учениците и студентите също ще продължи до 13 май, какъвто е новият срок за удължаване на извънредното положение, предложен днес от Министерския съвет.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще даде брифинг на 2 април във връзка с правителственото предложение. В пресконференцията ще участват също заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и директорът на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищно образование“ Евгения Костадинова.

Според утвърдения от МОН график учебната година за дванадесетокласниците приключва на 14-ти май. Така техните учители ще разполагат само с ден, за да ги оформят, което е напълно недостатъчно като време.Учениците от първи до трети клас пък ще разполагат с две седмици, за да могат да приключат учебната година. По график последният учебен ден за тях с на 29-ти май.

Първите изпити са през май - матурите на 12-ти клас, които са на 20-ти по български език и литература и 22-ри по математика. Те обаче няма как да бъдат проведени преди края на учебната година за зрелостниците, тъй като за да бъде допуснат до изпита, всеки от тях трябва да се завършил успешно 12-ти клас. Седмица след матурите пък е националното външно оценяване на 4-ти клас – на 27-ми по български език и литература и на 28-ми по математика. То също е под въпрос, тъй като министърът обясни, че ако срокът на карантината се удължи, то изпитите в 4-ти и 10-ти клас може да не се проведат, припомня Монитор.

Още по темата

Коментирай

koteto17
03.04.2020 | 19:28 ч.
аз сега не разбрах кога сме на училище
.
02.04.2020 | 13:14 ч.
дейба простите хора
Владимир Йосифов, Club360
01.04.2020 | 21:56 ч.
Следете IEDU360 и страницата на Фондация "Интерактивна България" . Albena Palpurina , Elena Lazarova , Maria Karabeliova-Margaritova и приятелите й обясняват на български учители как да ползват новите технологии, за да провеждат онлайн обучение.
 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати