Угощение за вегетарианци - зеленчуци в тесто на фурна

Сити кулинар
12.01.2021 | 15:58 ч.

ПРОДУКТИ:

  • 4 яйца
  • 240 мл пълномаслено мляко
  • 200 г обикновено брашно
  • 2 ч. Л. Бакпулвер
  • 4 ч. Л. Пълнозърнеста горчица
  • 4 стръка розмарин, нарязани листа
  • 2 супени лъжици зехтин, плюс допълнително за изливане
  • 1 кг кореноплодни зеленчуци (моркови, цвекло, целина, пащърнак, сладки картофи и др.), Обелени и нарязани.
  • 4 червени лука, на четвъртинки
  • 2 пипера нарязани на хапки
  • 2 тиквички, нарязани на хапки
  • 300 g тиква  нарязана на парчета 
  • 10 чери домата, разполовени

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 220 ° C.
  2. Разбийте заедно яйцата, млякото, брашното, бакпулвера, горчицата и листата на розмарина с олиото и малко сол и черен пипер. Оставете да престои 15 минути.
  3. Разделете всички зеленчуци между две форми за печене, залейте с олио и малко сол и черен пипер и печете 20-25 минути.
  4. Увеличете температурата на фурната до 240 ° C .
  5. Изсипете сместа за тесто равномерно във всяка тава със зеленчуци и върнете във фурната за 10 минути, след това намалете котлона до 220 ° C и печете още 10–15 минути, докато стане златисто и набъбне.

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

   

 

 

     

 

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Като стъпиш върху кантара,

разбираш как бързо

времето леПи...

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.