Ултрамаратонецът Владимир Ставрев тръгна на 720-километров пробег по най-дългия туристически маршрут в България

Спорт
03.08.2020 | 15:10 ч.

Днес българският бегач на дълги разстояния Владимир Ставрев се захвана с лично предизвикателство - да пробяга успешно дистанцията на най-дългия туристически маршрут в България — веломаршрутът „Дунав Ултра”.

Каузата на пробега е да помогне за популяризирането на маршрута и общо над 100 населени места — български села и градове, през/покрай които минава той. 

Дистанцията е 721 км, с обща продължителност до 7 последователни дни. Ставрев ще трябва да бяга по над 100 км на ден, в температури до 40 градуса на сянка, в близост до поречието на река Дунав и Добруджа. 39-годишният ултрамаратонец ще премине през 17 града и 62 села. За да се бори с адската жега, той ще започва придвижването си много рано, преди разсъмване, но това няма да му спести предизвикателството да преодолява високите температурни амплитуди през деня.

Въпреки успехите на Ставрев по време на маратонски състезания във и извън страната до момента той не е изминавал толкова дълга обща дистанция в последователни дни. За да поддържат духа на Владимир, на различни места по маршрута към него ще се присъединят любители бегачи.

Кампанията започна днес, 3 август, в с. Куделин, община Брегово, и ще може да бъде следена в реално време посредством GPS устройство, което ще носи атлетът. Крайната точка на пробега е с. Дуранкулак, община Шабла – другия край на Дунав.

Публикувана е и карта за следене на придвижването на Ставрев в реално време, заедно с точния маршрут, по който ще премине бегачът: https://dunavultra.com/the-marathon-2020/

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати