Унгария въвежда двуседмична карантина, очаква пик на заразата през юни или юли

Свят
27.03.2020 | 11:32 ч.

Унгарските власти въвеждат двуседмична карантина, за да забавят разпространението на епидемията от коронавируса, чийто пик в страната се очаква през юни или юли, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от "Ройтерс".

По време на карантината, която започва от утре, на гражданите ще бъде позволено да пазаруват или да излизат навън за кратко, за да се раздвижат. Хората обаче трябва да стоят на разстояние един от друг, а за спазването на рестрикциите ще следи полицията, която ще има право да глобява при нарушения, заяви Орбан пред унгарското радио, предава БНР.

В първата или втората седмица на април правителството ще представи план за действие за икономиката след епидемията, добави той.

Унгария е регистрирала 300 случая на коронавируса и 10 смъртни случая. Орбан смята, че действителният брой на случаите вероятно е доста по-голям, отбелязва агенцията.

 

 

 

 

 

лт

Още по темата

Коментирай

Владимир Йосифов
27.03.2020 | 17:52 ч.
Коментиране на Извънредни мерки с толкова дълъг срок, ще породи мисли за блокиране на Пазар наеми. Защото това е една възможност за помощ и за наематели, и за наемодатели на жилища. Наемателите ще имат жилище, откъдето могат да работят по време на Извънредните мерки, а наемодателите ще са сигурни, че наемателите ще стопанисват жилището и ще плащат сметките си. По този въпрос не се говори, но, според мен, е разумно да се мисли за такава мярка. Бъдете здрави! Доскоро,
 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати