Валери Симеонов: Оставка на правителството през септември е лично мнение на Томислав Дончев

Политика
07.08.2020 | 08:51 ч.

„Моята роля след коалиционния съвет беше да бъда вестоносецът на лошите новини. Оповестих решенията на коалиционния съвет след дълги разговори, продължили 4 часа. Агресията винаги се насочва към вестоносеца“

Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той подчерта, че по никакъв начин не е била обсъждана оставката на кабинета „Борисов 3“.

„Евентуалната оставка на правителството в края на септември не е обсъждана. Това е лично мнение на Томислав Дончев, което той е изразил. Когато го попитахме защо го е казал, той отговори, че е бил притиснат по време на телевизионното предаване“, заяви Валери Симеонов.

„Решението ни да останем на власт беше взето единодушно, включително и от Томислав Дончев“, добави той.

"Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък. 

„Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение”, добави той.

Симеонов не съобщи кой е предложил премахването на палатките. „Стигнахме до извода, че полицията трябва да се намеси. Ако оставим така нещата, то можеше да се стигне до малка гражданска война”, каза още лидерът на НФСБ.  

"Това, което стана с централата на НФСБ снощи, са хулигански действия и нарушение на обществения ред и не бива да бъде насърчавано", коментира той обстрела от протестиращите с "патриотичен омлет" от яйца и домати.

"Това също е сигнал за ескалацията на агресивността на ограничена група хора, която се ръководи от неясни или разнородни субекти и поведението ѝ не може да бъде предвидено. Това не може да продължава", заяви той. 
 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати