Вита баница с ябълки

Сити кулинар
21.03.2012 | 11:14 ч.

ПРОДУКТИ: 1 пакет кори за баница 6 големи ябълки 1 ч.л. канела 2 с.л. захар 1 с.л. грис 100 г орехи 1 яйце масло или олио

ПРИГОТВЯНЕ:

Ябълките се настъргват на едро ренде, леко се изцеждат от сока, добавят се захарта, канелата, гриса и смлените орехи, обърква се добре. Взима се една кора, леко се намазва с мазнина и се сипва от пълнежа, навива се на руло и се реди в намаслена тава. Когато всичко е готово, се намазва отгоре с разбития жълтък плюс малко олио и се поръсва леко със захар. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути. По желание накрая може да поръсите с пудра захар.

 

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.