Вицепрезидентът: Борисов смята, че като раздаде по няколко милиона, ще се закрепи за властта, протестиращите искат друго

Общество
13.08.2020 | 08:28 ч.
"На 35-я ден от протестите правителството на Бойко Борисов продължава да не разбира исканията на недоволните граждани“. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова. 
 
"Той смята, че когато в една такава кризисна ситуация раздаде по няколко милиона за здравеопазване и за образование - двете най-деликатни теми в българския обществен живот, това донякъде ще му помогне на всяка цена да се закрепи за властта и за своя пост. А хората на улицата казват нещо друго -  те не искат да получават пари, за да протестират, както той каза днес. Те искат да има правила, да има законност, да има справедливост и най-вече да има перспектива за тях. Неслучайно на улицата са младите хора, защото те искат да имат мотив да останат в България"

Вицепрезидентът Илияна Йотова направи изказването си във Велики Преслав, където се провежда Международен културен форум под нейн патронаж, предаде БНР.

Йотова откри изложба с творби от Международния културен форум „Велики Преслав - история на цял един народ“. В конкурса, който за поредна година се провежда под патронажа на вицепрезидента, участваха близо 200 деца и младежи от цяла България и от българските общности в чужбина.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати