Вижте кои болници в Русенско ще лекуват и наблюдават пациенти с коронавирус

Общество
27.03.2020 | 13:52 ч.

Министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която определя лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

В заповедта е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.

В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения.

В Русенско са четири болниците, които ще извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние: МБАЛ" Юлия Вревская" - Бяла, УМБАЛ "Канев", УМБАЛ "Медика" и СБАЛ ПФЗ "Д-р Димитър Граматиков"  ЕООД.

Две са болниците, които ще обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение: МБАЛ" Юлия Вревская" - Бяла и УМБАЛ "Медика", се посочва в приложенията към заповедта на здравния министър.

Вижте цялата заповед тук.

 

 

 

 

тн

Коментирай

Covid
29.03.2020 | 12:17 ч.
Айде да си коригирате текста , три са болниците , в които ще се лекуват интензивни пациенти . Третата е УМБАЛ Канев , прочете си заповедта и приложенията към нея .
Stela
27.03.2020 | 16:15 ч.
Къде сте всички, които до сега се присмивахте и недоволствахте от Медика? Сега като яйцето опря до … на пак на тях трябва за разчитаме.
 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати