Вижте коя е загиналата в Рила туристка

Общество
13.11.2019 | 18:40 ч.

Спасители от Благоевград са открили тялото на изчезналата преди три дни туристка, съобщиха  от Планинската спасителна служба. Жената е паднала от скали близо до Рилския манастир.

Заради силния дъжд обаче тялото й най-вероятно няма да бъде транспортирано днес, тъй като мястото е трудно проходимо.

В неделя сутринта 64-годишната Лили Тодорова Цинцарова предприема самостоятелен поход в планината. Тръгва от хижа „Мальовица", след това обаче следите й се губят, съобщи БТВ. След тридневно издирване планинските спасители са принудени да преустановят издирването поради лошите метеорологични условия. По-късно тялото е било открито – жената вероятно се е подхлъзнала и паднала от скала в река.

Лили Тодорова Цинцарова е дългогодишна журналистка в БТА. Завършила е Английската гимназия в Пловдив, а след това  Факултета по журналистика в СУ”Климент Охридски”. След оттеглянето си от активна журналистическа дейност се завършва Богословския факултет в СУ и й е предстояло да защити докторантура по хорово пеене  и църковнославянска музика. Била е дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол.

През последните години се запалва по планинарството и почти всеки уикенд е в любимата си Рила с приятели планинари. Синът й Александър съобщи в профила й във Фейсбук, че Лили ще бъде погребана в родния й Велинград.

„Дългогодишен журналист на БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация", тя ще остане като един от най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората.” , пише в официалната информация на БТА по повод трагичния случай.

 

 

 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати