За около пет часа ОЗК "Арена Русе" се превърна във военно-полева болница

Общество
25.03.2020 | 15:32 ч.

За около пет часа и в Русе, след София и Пловдив, бе изградена военно-полева болница в ОЗК "Арена", както първо БРЯГНЮЗ съобщи.

Военни от поделението в Шумен пристигнаха с цялото необходимо оборудване, което докараха с камиони от Силистра, съобщи репортер на БРЯГНЮЗ.

На площадката на спортната зала военните подредиха 237 легла, всяко от тях с дюшек, възглавница и нощно шкафче. Други 63 легла ще бъдат разположени в обособени помещения, където могат да бъдат настанявани пациенти в по-тежко състояние. 

Началникът на поделението в Шумен обясни пред медиите, че залата е многофункционална и изключително добра за изграждане на лазарет.

Има хигиенни условия има и стаи за персонала и лекарите. Залата би могла да се ползва при извънредна ситуация с много болни, след като бъде запълнен капацитетът на болниците в града.

На учението дойдоха кметът Пенчо Милков, областният управител Галин Григоров, координаторът от страна на Общината Спасимир Димитров - директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“, представители на местната и държавната власт.

Те обясниха, че са оказали пълна подкрепа в учението на военните.

Така оборудваната зала предстои да бъде осново дезинфекцирана, след което ще бъде затворена и запечатана. Така тя ще бъзе предадена на стопанина на спортното съоръжение, който ще следи тя да остане така запечатана до евентуална й употреба в случай на необходимост.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати