Военно-полева болница става Арена Русе

Общество
24.03.2020 | 20:13 ч.

ОЗК „Арена Русе“ ще се превърне на 25 март във военно-полева болница. Само за няколко часа армейски  подразделения ще разположат вътре 350 легла. Войниците ще проведат  тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Това съобщи за в. „Бряг“ Спасимир Димитров,  директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ при Община Русе.  Тези умения ще бъдат нужни, ако в Русе хората масово се разболеят от коронавирус.

На 2 дка площ армейците ще подредят по „конец“ всички легла, които ще бъдат на голямо разстояние едно от друго.  В тренировката ще се включат поделения от Шумен. Те ще заминат утре за Силистра, където от склада ще натоварят на камионите си леглата и необходимото оборудване. След това се очаква да дойдат в Русе, където преди обед русенски войници ще започнат да монтират таблите и пружините. Планира се в залата да се сложат още индивидуални шкафчета и да се обособи кът за медицинския персонал, потвърдиха за БРЯГНЮЗ от Министерството на отбраната.

В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.  Обучението се ръководи от Националния оперативен щаб.

Дали леглата ще бъдат прибрани след края на обучението, засега не е ясно.

 

 

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати