Волейболен национал е с коронавирус

Спорт
12.07.2020 | 13:54 ч.

Националът по волейбол Георги Сеганов е с положителна проба за Covid-19.

Разпределителят е тестван още в сряда, като на бързия кръвен тест е дал отрицателен резултат. Пробата му от PCR-изследване обаче излезе в петък късно вечер и е положителна, пише bgvolleyball.com. Сеганов е бил изолиран още в сряда и е в апартамента на майка си в София.

След излизането на пробата му от щаба на отбора са организирали вчера тестване с PCR на всички останали състезатели и членове на щаба.

„Няма нищо притеснително, всички направени проби са отрицателни", казва Стефан Чолаков, мениджърът на тима

"Георги Сеганов се чувства добре. Единственият симптом, по който разбрахме, че нещо не е наред, бе загубата на обоняние. Благодаря на министъра на спорта г-н Красен Кралев, който оказа съдействие за спазването на всички стъпки и организирането на максимално бързо тестване в рамките на съботния ден. От понеделник продължаваме с тренировъчния си план и се надявам да нямаме повече подобни случаи. Спазваме необходимите мерки, преди тренировка измерваме температурата на всички и показанията се записват ежедневно, ползваме дезинфектанти и маски. Призовавам и играчите да бъдат максимално предпазливи извън залата, защото очевидно този вирус вече е навсякъде.”, допълва Чолаков.

Сеганов ще изкара 14-дневна карантина и след това ще бъде преценено дали да се присъедини отново към националния отбор.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати