Вотът на недоверие на БСП не мина, правителството не пада

Политика
29.01.2020 | 09:31 ч.

Народното събрание отхвърли внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

104 депутати глсувапа "за", "против" бяха 124, а 9 се въздържаха. Както стана ясно преди заседанието, "Воля" в последния момент обясниха, че ще гласуват "въздържал се", защото не искат да заемат страна нито за едните, нито за друите.

В подкрепа на БСП застанаха само от ДПС.

"Българите влизат от криза в криза, те се дължат на некомпетентност и безхаберие на правителството на Борисов.Това се нарича полиорганна недостатъчност, такава власт може да се запази само със страх и репресии. Бяхме свидетели в годините на това." , заяви от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова, обградена от депутатите от левицата.

Тя припомни различни видове репресии спрямо бизнеса, политици, обгазяване на протестиращи граждани.

"Не ви стигна това, но стигнахте и до президента на държавата. Да оставим на страна, че от тези СРС-та, се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата. Оласяването на СРС-та е закононарушение. Това е опит да се сплаши президента, да се надяваме той няма да го направи. Случващото се е вредно и опасно. Живеем в нестабилност, бедност, неравенства, страх, а сега и институционална война. Разграждат държавността с едничка цел - да останат на власт и то без никакъв опонент", обърна се към българските граждани Нинова.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати