Яхния от петел на трапезата за Димитровден

Сити кулинар
25.10.2021 | 17:36 ч.


Продукти:
 

1 петел

10-12 глави (1 кг) стар кромид лук

2-3 домата

1 с.л. доматено пюре

2 с.л. препечено брашно

125 г масло

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

магданоз

сол

 

Приготвяне:

 

Петелът се нарязва на порционни парчета и се сварява почти до готовност с добавка на сол, черен пипер на зърна и срязана на две глава лук. Останалият лук се реже на  филийки и се задушава в маслото, докато остане на мазнина. Прибавят се червеният пипер, доматите, настъргани на ренде, и месото. Ястието се залива с 2 ч.ч. топла вода, посолява се и се задушава на тих огън, докато омекне месото. Към края се прибавя брашното, размито в малко студена вода, и счукан черен пипер. След като поври още десетина минути, ястието се сваля от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

         

Коментирай

ЗА ГОТИ
25.10.2021 | 22:38 ч.
ГОТИ, НЯМАМ НИЩО ЛИЧНО ПРОТИВ ТЕБ. ЗНАМ КОЙ ИЗМИСЛИ КЛИПА С ГАНА :) ТЯ СВИНЯТА ЗАТОВА Е И СВИНЯ :) А ТЕБ ТЕ ИЗПОЛЗВА, КАКТО ИСКАХА ДА ИЗПОЛЗВАТ СТОИЧКОВ У АРЕНА, ДА ИМ НАПРАВИ ПАРТИЯ ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ :) ТАКА ЧЕ, ТИ ЛИЧНО НЯМАШ ПРОВИНЕНИЯ СРЕЩУ МЕН! :)
 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.