Яхния от риба и миди

Сити кулинар
06.12.2020 | 16:22 ч.

​ПРОДУКТИ:

  • 550 г филета от бяла риба - обелени и на кубчета (треска, люлка, минтай, мерлуза)
  • 115 г миди
  • 15 г слънчогледово олио
  • 225 г моркови, обелени и нарязани на пръчици
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 скилидка чесън, счукан
  •  400 г консерва белени домати 
  • 6 черни маслини
  • 1 дафинов лист
  • 1 щипка сол и черен пипер, на вкус
  • 1 поръсване с наситнен магданоз, за ​​гарнитура

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте олиото в тенджера и добавете всички моркови, лук и чесън, след което гответе 2-3 минути.
  2. Разбъркайте доматите, маслините и дафиновия лист и подправете на вкус.
  3. Добавете рибата и варете още 8-10 минути.
  4. Мидите влизат последни и се нуждаят от около 2-4 минути, за да се загреят.
  5. Поръсете с накълцания магданоз и сервирайте с хрупкав хляб.

Коментирай

Още от Сити кулинар

Всички от Сити кулинар  
 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

- Скъпи! Помниш ли какво се случи преди 32 години!

- Разбира се! Дойде демокрацията!

-Тъпак! Тoгaвa ce оженихме!

- Бeдaтa нe идвa сама!

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.