Яйца по милански

Сити кулинар
17.05.2021 | 16:30 ч.

Продукти:

6 яйца

1 ч.л. доматено пюре

12 филийки от франзела

2 с.л. брашно

100-125 г краве масло

1 ч. ч. прясно мляко

150 г кашкавал

1 лимон

сол

черен пипер

 

Приготвяне:

Яйцата се сваряват да станат съвсем твърди. Филийките изпържвате в част от маслото и върху всяка от тях слагате по половинка варено яйце. Подреждате ги в чиния за сервиране и заливате със сос, приготвен от брашното, запържено в останалото масло, и прясното мляко и към тях се прибавят настърганият кашкавал, доматеното пюре и сокът от лимона. Отгоре се посоляват и наръсват с черен пипер. Може да се сервират върху листа зелена салата.  

         

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.