За първи път в Русе честваме Трети март с парад на техника

Общество
14.01.2020 | 13:53 ч.

За първи път парад на специализирана техника и шествие с 80 метров национален трикольор ще преминат през центъра на Русе по случай Националния празник на  България – Трети март. Това стана ясно вчера след среща при областния управител Галин Григоров във връзка с подготовката на честването на 142-рата годишнина от Освобождението.

В парада ще се включат хора и техника от институциите на територията на областта, свързани с осигуряването на държавността, спокойствието и сигурността на гражданите. Няколко национални флага, единият от които ще бъде с дължина 80 метра, ще бъдат носени от русенски ученици по време на празничния парад. Затова е отправено искане към всяко училище в община Русе да излъчи по един ученик от всеки клас, който заедно с родител или избран от него приятел ще има честта да бъде част от церемонията. Учениците от всеки клас ще имат възможност да определят  кой от тях ще се включи в шествието, носейки българското знаме.

Веднага след парада, чийто маршрут се уточнява, ще бъде отслужена заупокойна молитва за падналите за Освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода. По традиция ще бъде строена почетна рота от Русенския гарнизон, а церемонията ще завърши с полагане на венци и цветя пред паметника на Свободата.

 В срещата за предстоящото честване на празника участваха заместник областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов,  кметът Пенчо Милков, както и  директорите на ОД на МВР ст. комисар Теодор Атанасов, РДПБЗН комисар Димитър Павлов, РДГП комисар Димитър Чорбаджиев, командирът на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев, заместник-началникът на Митница Русе Кирил Йорданов, директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК Антоанета Ябанозова и Боряна Петкова от РУО.  

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати