За шести път в Русе се провежда Арт салон "Любов и вино", вижте програмата!

Култура
30.01.2020 | 11:51 ч.

За шеста поредна година ОП „Русе арт“ организира Арт салон „Любов и вино“. През целия месец февруари ще се представят пред русенската публика събития, посветени на двата традиционни празника: Деня на виното и Деня на любовта. Партньори в тази инициатива са: ДТ „Сава Огнянов“, Държавна опера – Русе, Държавен куклен театър –Русе, БНТ – Регионален център – Русе и Дружеството на русенските художници.

Акцент в тазгодишното издание са две срещи – разговор по темата на Арт салона, изнесени от Димитър Стоянович – водещ на предаването „Култура БГ“ и Николай Колев – продуцент на „Култура БГ“ и водещ на предаването „Библиотека“. Срещите се осъществяват съвместно с БНТ – Регионален център – Русе. Ще бъдат направени и излъчени специални предавания от Русе по БНТ.

Традиционният конкурс на художниците от Русе „Любов и вино“ ще представи  творбите на арт колегията. Конкурсът всяка година се очаква с нетърпение, както от гилдията на художниците, така и от страна на публиката.

Държавен куклен театър - Русе организира изложба, посветена на своя 60-ти рожден ден.

Ще бъде представена дебютната книга с любовна лирика на Мария  Богомила.

Драматичен театър „Сава Огнянов“ ще представи своята първа премиера за годината - „Когато индийците ни купят“, както и спектакъла „Любов с гръмотевици“. Със съдействието на ДТ „Сава Огнянов“ са реализирани и гастролите на Театър 199 и ДТ „Невена Коканова“ – Ямбол.

Театър 199 ще представи на русенската публика пиесата „Влюбена, сгодена, изчезнала“ от Щефан Фьогел. В ролите ще видим Нона Йотова и Деян Ангелов. Актоьорите от град Ямбол ще представят „Котка върху горещ ламаринен покрив“ с участието на Йоана Буковска.

Друг гостуващ спектакъл е съвместна продукция на Драматичен театър „Адриана Будевска“  - Бургас и Театрална къща VIVA ARTE – „Умопомрачение“ на съвременния американски писател Сам Бобрик. Участват актьорите – Койна Русева, Асен Блатечки и др.

В програмата на Арт салон „Любов и вино“ са включени и три концерта.

Първият е на „Биг – бенд Русе“, със специалното участие на Ива Йорданова и Нора Чернева – вокал.

Вторият концерт „Не остарявай, любов“ е на Михаил Белчев, Нели Рангелова, Асен Масларски, Милица и Кристина Белчева. В него ще звучат вечно зелени хитове на изпълнителите, много от които са по стихове на самия Михаил Белчев.

Концерт от любовни писма – арии и дуети, в изпълнение на солистите от Русенска опера ще представи любовните трепети в класическата музика.

Арт салонът ще продължи от 4 до 25 февруари 2020 година и ще се проведе в залите на Доходното здание.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати