За вечно заетите домакини: Пиле с ориз в мултикукър

Сити кулинар
21.07.2022 | 15:02 ч.

 

Наскоро си купих мултикукър. Пиле с орис бе едно от първите ястия, което се заех да сготвя в новата си придобивка.

Ето какво си получи step by step:

 Вземаме пилешко месо, в моя случай само  бутчета. Първата стъпка е да ги сварим на програмата за птиче месо за 15 мин.

Водата трябва почти да покрива месото. След като бутчетата са сварени, ги изваждаме и прецеждаме бульона. През това време почистваме и накисваме  ориза, който за две порции е около 80 грама.

Обелваме и нарязваме половин глава лук, зелена чушка и половин малка тиквичка. След като сме извадили бутчетата, нагласяме програма за сотиране. Слагаме 3 лъжици олио. Поставяме бутчетата да се позапържат, след това добавяме нарязаните зелечуци и разбъркваме докато и те леко се запържат.

Накрая слагаме измития и изцеден ориз. Разбъркваме, заливаме с прецедения бульон от варенето на месото (може да се сложи и сух бульон), добавя  се сол на вкус. Избираме програма "ориз" в мултикукъра. Това е!

След 15  мин ястието е готово. След като мултикукърът се отвори, поръсваме по желание с пресен магданоз, може и малко копър. 

В горещите летни дни този начин на готвене пести не само време, но и "прегряване" на домакинята около печката.

Пожелателно е да се готви с бира, но....НЕ я слагаме в ястието laugh.

За мен това е не само апетитно сготвена храна, но и спестено време. 

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.