Задържаха в Селеметя крадците, обрали бензиностанция в Русе

Крими
12.03.2020 | 13:41 ч.

Заловени са трима крадци, ограбили бензиностанция в Русе  на Националния празник.

На 3 март  около 00:41 часа в Първо РУ в Русе е получен сигнал за извършен грабеж в бензиностанция на бул. "Христо Ботев", на изхода от  Русе в посока Варна. Дежурната служителка в обекта е обяснила, че около 00:25 часа в търговското помещение на бензиностанцията влезли двама мъже, облечени с тъмни дрехи и с качулки на главите, с процепи само на очите. Те я заплашили, че ще я пребият, ако мръдне, и й казали да си вдигне ръцете. След това успели да вземат сумата от около 290 лева от оборота и избягали.

Веднага след получаване на информацията на място са изпратени полицейски служители за изясняване на случая. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВ – Русе. Започнало разследване и издирване на извършителите, като е образувано досъдебно производство.

  Така миналата седмица, при проведената от ОДМВР-Русе специализирана полицейска операция на територията на няколко русенски квартала, а по-конкретно в кв. „Селеметя“, служителите на реда са установили данни за евентуалните извършители на грабежа. В резултат на перфектната съвместна работа на криминалисти от Първо и Второ РУ лицата, свързани с престъплението, са установени и задържани. Това са двама русенци на 36 и 16 години и един младеж от Две могили на  20 години. Двамата пълнолетни са мъжете, влезли в бензиностанцията, а третият е изчаквал извън обекта и обсега на камерите. Единият от задържаните е издирван от правосъдните органи, заради влязла в сила присъда, като умело се е укривал в различни населени места в страната. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Русенската прокуратура.

 

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати