500 г почистена тиква
400 г гъби
2 моркова
1 глава лук
30 г масло
сол
смлян черен пипер
2 с.л. тиквени семки
1 връзка зелени подправки
Гъбите почистваме като старателно ги измиваме. После отрязваме шапчиците с нож. Заливаме ги с хладка вода, кипваме и варим на слаб огън 5 минути. Почистените моркови нарязваме на тънки кръгчета, лука – на полукръгчета. Загряваме половината масло и пържим морковите 4 минути. Добавяме лука и пържим още 4 минути.
Прибавяме нарязаната на малки парченца тиква заедно с останалото масло и разбърквайки, пържим 10 минути. Отцеждаме гъбите, като събираме бульона. Слагаме ги при зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер, заливаме със 100 мл от водата в която са вряли гъбите и задушаваме 15 минути под похлупак. Зачервяваме леко тиквените семки на сух тиган. Готовото ястие посипваме с нарязани зелени подправки и тиквени семки.
мв
Сити кулинар 25.12.2019 | 16:31 ч.
Сити кулинар 20.12.2016 | 17:41 ч.
Сити кулинар 13.01.2015 | 18:24 ч.
Коментирай