Президентът Румен Радев празнува с русенци 142 години от Освобождението на града (ВИДЕО)

Общество
20.02.2020 | 11:04 ч.

Днешната визита на президента Румен Радев в Русе започна с тържествената историческа възстановка на посрещането на руските войски в Русчук. Събитието, което се посвещава на 142-рата годишнина от Освобождението на града, се провежда пред храма „Света Троица“. Заедно с държавния глава възстановката наблюдават областният управител Галин Григоров, кметът Пенчо Милков, руският генерален консул в Русе Андрей Громов и др.

След като приключи възстановката, русенци, гости на града и официалните лица се отправят към Паметника на свободата, където ще се състои тържествената церемония по полагане на венци и цветя. Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев поведе шествието от храма до Паметника на свободата.  Там държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния караул , а след това ще приветства жителите и гостите на града за празника.

Пред Паметника на свободата кметът Пенчо Милков поздрави русенци с празника и сподели, че този момент за него е изключително вълнуващ. „Отдаваме почит на руските войски, на чиято жертвоготовност дължим свободата си.“, заяви кметът. „Но помним ли четниците си? Костите им са тук, но пазим ли ние духа им?“, попита кметът и добави : „По-непоклатима от всяка империя е робската империя и затова заедно да се заемем със  скъсването на робските вериги“, посочи Милков.

В приветствието си президентът Румен Радев заяви: „Наша задача е ние всички, обединени, заедно да правим така, че прекрасните млади хора да учат в Русе, да жиевеят в Русе и да сбъдват своите мечети в Русе. Вярвам в бъдещите добри дни на Русе, които предстоят“, каза държавният глава.

 

Очаквайте подробности през целия ден за посещението на президента.

 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати