Заради коронавирус русенският кмет посрещна 42-рия си рожден ден в болница

COVID-19
29.07.2020 | 21:15 ч.

Днес русенският кмет Пенчо Милков посрещна 42-я си рожден ден в белодробната болница в Русе. Там той прекара 23 дни заради зараза с коронавирус, който му докара тежка пневмония.

Сутринта целият кметски екип го изненадал с колективно свиждане под прозорците на болницата, за да го поздрави за рождения ден. От публикуваната във Фейсбук уникална снимка се вижда как четиримата заместник-кметове и други служители в Община Русе махат в обектива, а високо на втория етаж от прозореца на болничната стая Милков бодро е вдигнал палец.

С непубликуван кадър за рождения му ден пък го изненада русенският фотограф Цветомир Цветанов.

Кметът е разказвал и друг път, че  датата на истинския му рожден ден (днес) и вписаната в акта  за раждане (31.07.) са с разлика от два дни. Както е известно, той е роден в Либия, където родителите му са били на работа. „Днес празнувам. Нашите са пътували два дни от Бенгази до Триполи преди да бъде вписан», обясни  в пост във фейсбук профила си Милков, благодарейки за многобройните поздравления.

По-късно днес лекарите от Белодробната болница решили да изпишат елитния си пациент от стационара и той вече е на домашно лечение.

„Вече се чувствам добре, чакам си отрицателния тест“, каза Милков за БРЯГНЮЗ.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати