"Надяваме се този път заведенията да се отворят, изчакваме заповед. Отваряне на заведение след 3-4-месечна пауза е доста скъпо".
Това заяви пред Нова телевизия председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
По думите му браншът се готви да отвори, но подготовката е предпазлива.
"Ние не сме освободили служители, но те са пръснати из цялата страна. Трябва да върнем хората в София, след което да заредим заведението. Това са големи инвестиции", каза още Алибегов.
Той обясни, че заведенията не могат да си позволят след два дни отново да бъдат затворени.
По думите му са необходими между 3 и 40 000 лева, за да се отвори едно заведение.
Според него не всички собственици планират да започнат работа отново.
Политика 14.02.2021 | 11:09 ч.
Бизнес 31.01.2021 | 13:50 ч.
Общество 29.01.2021 | 12:54 ч.
COVID-19 25.01.2021 | 11:13 ч.
Коментирай