Жандармерията е по границата с Турция, армията готова да се включи

Общество
28.02.2020 | 13:29 ч.

"Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала да преминат турската граница две имигрантски групи, по около 30 човека всяка една. Заявявам категоричната си решимост армията да окаже пълно съдействие и да предприеме всички необходими мерки за опазване на държавната границата, като не допусне нито един нелегален имигрант на територията на България. За тази цел Българската армия има готовност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника", се казва в изявление на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, съобщават от МО.

"Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още днес сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили охраната", обяви по време на  заседанието на кабинета министър-председателят Бойко Борисов.

"Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха. Има реална заплаха - когато се бият с ракети е нормално хората да бягат. При тежките мерки срещу коронавируса, влизането и излизането от страната, то не може да позволим да навлязат хиляди мигранти", заяви Борисов по повод новината, че стотици бежанци от Турция са тръгнали към България

"В момента се провежда заседание на Северноатлантическия съвет за консултации с Турция по повод събитията в Сирия. Нашата страна е в консултациите, следим ситуацията", поясни заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. 

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати