Журналист открит мъртъв край Варненското езеро

Крими
23.05.2020 | 20:46 ч.

Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв, предаде NOVA. 

Тялото му е намерено в петък следобед в района на дефектиралата тръба на Варненското езеро.

Случаят е предаден на прокуратурата.

Предполага се, че причина за смъртта е удавяне.

Тялото му е било открито вчера в канал на езерото в близост до Аспарухово. Трагичната  новина е  потвърдена  от полицията във Варна: "Вчера около 17. 20 на Южния бряг източно от Аспарухов мост е намерено тяло на мъж на 38 години от Варна. По случая се води дознание за изясняване на обстоятелствата около смъртта му, първоначалният оглед сочи, че няма данни за престъпление." Георги Александров не е имал външни данни за нараняване, впоследствие от аутопсията, обаче, е установено, че има следи от височинна травма, разкрива  БЛИЦ от свои източници. 

Предната вечер Георги е бил с компания, в много добро настроение. Употребил е и голямо количество алкохол. Приятели го изпратили до дома му късно вечерта. Когато майка му го потърсила около 7-8 сутринта, не го намерила в стаята му. Видяла, че е излязъл заедно с лаптопа си, но той не е открит на мястото, където е намерено тялото. 

Пълна мистерия е и как Георги е стигнал дотам, тъй като не е имал личен автомобил. Засега няма яснота и как е паднал във водата.  Полицията работи по всички версии, сред които нещастен случай или самоубийство. 

Георги Александров бе сред известните и талантливи журналисти. Работил е в "Дарик", Топ новини, бил и кореспондент на bTV от Варна. Беше сред добрите разследващи журналисти, разследвал без страх всеки един от по-значимите криминални случаи във Варна. Не се притесняваше и да задълбава в публикации, громящи корупцията, от онези хора, които търсеха справедливост.  

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати