Знаете ли защо изглеждаме по-млади от родителите си, когато са били на нашата възраст?

Лайфстайл
05.01.2020 | 11:15 ч.

Разглеждали ли сте албумите на родителите си - детски, абитуриентски, от бригади, сватбени? Със сигурност сте забелязали на кого приличате повече. Но правило ли ви е впечатление, че родителите ви, когато са били на нашата възраст, са изглеждали по-възрастни?

Науката има свое обяснение за това. Защо днешните 25-30-годишни изглеждат по-добре, отколкото поколението на родителите им на същата възраст, вижте в канала "OMG Facts" във vbox7, предава Дарик.


1. Остаряването се забавя

Това не е само теория. Преди век 50-годишните вече са се считали за стари хора, а днес са просто хора на средна възраст. Въпреки че има хора, които имат бели косъмчета в косите и на 30 г., американско проучване доказва, че биологичното стареене вече се случва по-бавно и поколенията ще изглеждат все по-млади.
 
2. Раждаме по-късно

Проучване доказва, че раждалите жени остаряват по-бързо. Причините не са само заради стреса и умората през първите месеци от раждането на детето. Майките се притесняват постоянно.
 
3. Появи се слънцезащитния фактор в козметиката

Дори обикновените кремове вече имат някакъв слънцезащитен фактор, а както знаем слънцето е основен фактор за стареенето на кожата.

4. Забавляваме се повече

Положителните емоции като цяло би трябвало да са повече. Повечето от нас не работят физически тежка работа, не участваме във войни, няма и смъртоносни епидемии. Тоест стресът ни е по-малко.
 
5. Работим на закрито

Работата на повечето от нас не е физически тежка. Не работим на поле, а зад компютъра. Това може и да докарва известно количество стрес, но пък на кожата се отразява положително.
 
  

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати